Douane aangiften

CSV is altijd op zoek naar geautomatiseerde maatwerk oplossingen om het aangifte proces zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten.

Middels geautomatiseerde interfaces staan wij in direct contact met de douane en Portbase. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om uw douane opdrachten automatisch te importeren in ons aangifte systeem.

Met behulp van interne beheersing tools kunnen wij u altijd op de hoogte houden van de meest actuele status van de aangifte en u tijdig informeren bij eventuele afwijkingen.

De combinatie van IT-technische kennis en jarenlange douane ervaring maakt ons de geschikte partner voor iedere uitdaging!

Export

Het vervoeren van Uniegoederen buiten het douanegebied van de Unie vindt plaats door het  doen van elektronische aangifte ten uitvoer bij het douanekantoor van uitvoer. Welke exportdocumenten benodigd zijn is o.a. afhankelijk van:

De uitvoer moet plaats vinden binnen 150 dagen na afgifte.

Het douanekantoor van uitgang houdt toezicht op het daadwerkelijk verlaten van de uitvoer.

Transit

Het vervoeren van niet Uniegoederen door de EU zonder betaling van Belastingen bij invoer mag met behulp van een elektronisch transit document.

Zo blijven deze goederen onder douanetoezicht.

Extern Uniedouanevervoer :

niet Unie goederen van de ene plaats in de Unie naar een andere plaats in de Unie

Voorbeeld : container vervoer vanaf kade naar volgende bestemming

Intern douanevervoer :

Uniegoederen vanaf plaats van vertrek naar een plaats in het douanegebied.

Voorbeeld : uniegoederen vanaf laadlocatie binnen de Unie naar bestemming Zwitserland

Import/fiscaal

Import van niet Uniegoederen die bestemd zijn om op de markt te worden gebracht binnen het douanegebied van de Unie, worden geplaatst onder de regeling in het vrije verkeer brengen. Door aanvaarding van de aangifte ten invoer ontstaat een douaneschuld. Diverse vormen van in het vrije verkeer brengen zijn o.a. :

Onze specialisten zorgen voor de juiste toepassing van de regelgeving en de juiste tariefindelingen waardoor een correcte aangifte ten invoer wordt aangeboden aan de douane.

Wij kunnen u helpen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden welke CSV u kan bieden of wilt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Neem contact op